Fjerde og siste temakveld om kontraktsrett

Laster kart ....

Dato / tid
Date(s) - 20/09/2018
17:15 - 22:00

Sted
Ingeniørenes Hus


Norsk forening for Fjellsprengningsteknikk – Internasjonal komité har i samarbeid med komiteens støttemedlemsbedrifter hatt gleden av å invitere til fire temakvelder i 2018 med fokus på kontraktsrett i tunnel- og anleggsbransjen.

Internasjonal komite har invitert advokatene Ola Ø. Nisja fra Wikborg Rein og Jørgen Aardalsbakke fra Grette til å utarbeide et helhetlig program for disse kveldene. NFF ønsker gjennom temakveldene bla. å synliggjøre mulige fallgruver, mulighetene og risiko i kontraktstandardene, samt tvister og tvisteløsning. Temakveldene vil også belyse hvordan internasjonale forhold kan påvirke temaet og hvordan praksis er internasjonalt. Det vil gjennomgående brukes casestudier og praktiske eksempler. Denne siste kvelden har vi også fått med oss senioradvokat Finn Eirik Winther fra advokatfirmaet Føyen Torkildsen. Han representerte SVV i saken mot OSSA på prosjektet i Sørkjosen.

I forbindelse med det formelle programmet vil det være en sosial sammenkomst med en mulighet til å ta opp ulike problemstillinger fra foredragene med advokatene og andre aktører fra bransjen. I tillegg vil sammenkomsten være en god mulighet til å knytte nye kontakter i bransjen, vi vil servere mineralvann, øl, vin og litt snacks.

Nå inviterer vi til den fjerde og siste kvelden i rekken av fire.

Agenda for temakveld 20. september 2018

Ingeniørenes hus, 1. etasje Birkeland & Eyde

17.15   Ankomst og registrering med servering av wraps

17.30 Elin Morgan, Norconsult ønsker velkommen

17.40  Dommen fra Sørkjosen med Finn Eirik Winther

18.20  Pause

18.30  Kontraktsrett med Ola Nisja inkl. pause

  • Hva er fremmed for en utenlandsk aktør i Norge?
  • Bruk av kontrakter i internasjonale forhold – kontraktsteknikk
  • Internasjonale forhold – norsk entrepriserett under påvirkning av utenlandske modeller
  • Eksempler fra prosjekter på landjorda og offshore – lessons learned
  • Varslingsreglene
  • Andre typiske fallgruver
  • Hvordan unngå og hvordan løse uenigheter/tvister – tvangsfullbyrdelse

20.00 Mingling

Pris:

300 for støttemedlemmer av IK og personlige medlemmer av NFF

500 for øvrige deltakere

Påmelding er nødvendig og må gjøres på følgende måte innen 17. september: Send mail med navn på deltaker/deltakere inkludert detaljert fakturainformasjon (Postadresse, mailadresse og eventuelle prosjektnummer/PO-nummer) til nff@nff.no.

 

 

Finn Eirik Winther (t.v) er senioradvokat i Føyen Thorkildsen og har i sin praksis opparbeidet seg særlig erfaring innen fast eiendom og handel. Han har også jobbet mye med selskapsrettslige problemstillinger og har bistått klienter med saker innen kontraktsrett, entrepriserett og franchiserett.

Foto: Føyen Torkildsen

Ola Ø. Nisja (t.h) er partner ved Wikborg Reins Oslo-kontor og leder av firmaets fagområde for kontraktsrett og entreprise. Han har betydelig erfaring innenfor prosedyre og tvisteløsning og har møterett for Høyesterett. Nisja er anbefalt og trukket frem innenfor sine fagområder i blant annet Chambers Global, Chambers Europe, Legal 500, International Financial Law Review (IFLR) og Finansavisen.

Foto: Wikborg Rein

 

 

Tilbake